Fúzió zenészekkel

Fúzió zenészekkel

  

Ez a post azokról az előadókról vagy zenekarokról szól akikkel barátságban vagyunk, akikkel zenéltünk együtt vagy fogunk együtt zenélni. Olyan művészekről akik különlegesek a maguk nemében, és nyitottak a fúzióra. Mit értünk fúzión? Amikor zenészek több különböző zenekarból elkezdenek örömzenélni és létrehoznak vagy egy teljesen új dolgot, vagy egy meglévő alkotást öltöztetnek varázslatos új köntösbe. Úgy gondoljuk barátságunkat a zenének köszönhetjük és az együtt zenélésből létrehozott alkotás a barátságunkat szimbolizálja. Azért szeretjük a közös projekteket, mert eredményeképp a nyitottságunk és barátságunk rezgései a zene révén más emberekhez is eljuthatnak.

 

Bandgladesh (NL)

a Bandgladesh zenekar web oldala

A holland Bandgladesh zenekarral 2016 nyarán a Babel Sound Fesztiválon ismerkedtünk meg. Amikor először láttuk meg az óriás felfújható buborékot és beléptünk, a látvány és a zene egyből magával ragasott. Egy saját tervezésű és készítésű 50 négyzetméteres óriás párnát fújtak fel a balatonparton minden nap. Ez a buborék-párna adta a koncertek különleges helyszínét. A nappali koncerten a fák lombjának árnyjátéka buborék plafonján ugyanolyan jól kiegészítette a látványt mint az esti koncerten az egész zenekart beterítő vetítés. Nagyon összebarátkoztunk, sikerült két koncertet szervezni nekik a budapesti Painters Palace-ban, majd Gergő technikusként elkísérte őket az O.Z.O.R.A. fesztiválra. 2017 márciusában meghívásukra Qingelével Amsterdamba látogattunk, ahol több közös ötleten és projekten elkezdtünk dolgozni. Segítettünk a Gare du Noord színpadjának megépítésében, aktívan részt vettünk a hely történetének első komplex rendezvényén.

A Bandgladesh zenekar facebook oldala

 

Golosa la Orquesta (CHI)

A Golosa la Orquesta zenekar facebook oldala

A Golosa La Orchestra zenekarral 2017-ben a Babel Sound Fesztiválon barátkoztunk össze. A zenekar 2012-ben alakult, huszadik századi hangokkal kísérletezik, új hangokat és hangzásokat alakít ki kulturális és szociális keresztezésekkel, aminek eredményeként friss, aktuális és egyedi a megszólalásuk. Tagjaik Chile különböző régióiból érkeztek, így különféle hatások érződnek dalaikban. Latin-amerikai ritmusok – például bolero, milonga -, keringők, huachaca-jazz, tangó keveredik jazzes, swinges, folkos és rockos beütésekkel. Klasszikus dalokat is újraértelmeztek és nagyon szeretnek kísérletezni új dolgokkal. Egy próbánk alkalmával csatlakozott hozzánk Pato (harmonika), később Hugo (percussion) akikkel több napon keresztül zenéltünk együtt. Megismertük egymás zenéjét, majd koncertünkön együtt játszottunk el néhány számot. A koncert legvégén Ania (Bandgladesh) is csatlakozott hozzánk a színpadon.  A 2018-as évben kapcsolatunkat szeretnénk mélyíteni. A zenekar több tagja is tartósan Berlinben fog tartózkodni, így közös együttműködésünkre több lehetőségünk is lesz.A Golosa la Orquesta különböző igényes nemzeti és nemzetközi zenei színpadokon játszik, dinamizmusával kiérdemelte Kolumbiában és Argentínában a nemzeti és nemzetközi sajtó elismerését.

 

 

Pálinka Republik (AUS/VEN/ARG/HUN)

A Pálinka Republik facebook oldala

A Pálinkákkal a Taka Tuka fesztiválon találkoztunk. Qingelének nagyon megtetszett ahogy Ádám dobolt, nem véletlen, hogy fél évre rá mi is felkértük, hogy csatlakozzon hozzánk. A koncertek után az Aznap Projekttel együtt közös örömzenélésbe kezdtünk. Nem emlékszik senki, mikor hagytuk abba. A dallamos latin ska-t és funkot játszó vidám és energikus zenekar tagjai szintén a világ különböző pontjairól érkeztek. és Budapesten találtak egymásra. Ausztrália, Venezuela, Argentína és Magyarország szülötteit a zene és a pálinka szeretete köti össze a legerősebben. Ez a két összetevő a kellő arányban adagolva remek végeredményt alkot.

 

 

Aznap Projekt (SK/HUN)

Az Aznap Projekt facebook oldala

Az Aznap Projektel a 2016-os Taka Tuka fesztiválon találkoztunk először. Az élő koncertek első fellépői voltak, utánuk következett a Pálinka Republik a DzsinnKalaDzsi, majd a végén közös örömzene. Később találkoztunk a 2017-es Mediawave-en, majd Somogyfajszon a Bandgladesh zenekarral együtt közösen játszottunk és fúzionáltunk. Játszottunk közös koncertet Nagymaroson a Nomád Bárban és a 2018-as Mediawave-en is szeretnénk egy közös zenélést.