Places and Events we like

Places and Events we like

 

This post is about the events and programs that offer something special. Places where we like to come back, who we’d like to thank for their hospitality and the creative atmosphere they have… More content coming….

 

Festival des Hautes-Terres – Saint Flour

Festival des Hautes-Terres – facebook site

 Festival des Hautes Terres – Saint Flour, Franciaország.
1000 méter magasságban, vulkanikus területen fekvő XV. századi francia kisváros. Az utcák burkolatának és a házak bazaltköveinek árnyalatai történeteket mesélnek, az emberek kedvesek, barátságosak.
A település sok kultúrális rendezvény otthona. A Hautes Terres Fesztivál a régi vásárok hangulatát idézi, utcazenével, tánccal, őstermelői piaccal. A város főterén, a katedrálisban, és más helyszíneken zenei vagy táncos programokkal. Gyönyörű környezet, finom ételek, jó hangulat. Nagyon szerettünk ott lenni, egyik legnagyobb teljesítményünk a zenekarunk történetében.

Babel Sound – Balatonboglár

Babel Sound – facebook site

A Babel Sound egy legenda a zenészek között. Ez a közönség számára teljesen nyitott és ingyenes fesztivál a zenészek paradicsoma. A kultúrák és zenék bábeli forgataga. 2016-ban mint “megfigyelők” vettünk részt a fesztiválon, ahol megtapasztaltuk, hogy a világ különböző tájairól érkező zenészek hogyan alakítanak ki pillanatok alatt új formációkat és különböző stílusok hogyan folynak egymásba egy tíz, húsz sokszor akár harminc zenész által játszott örömzenében. 2016-ban ismerkedtünk meg a holland Bandgladesh zenekarral akikkel azóta is jó barátságot ápolunk. 2017 márciusában meghívtak minket Amsterdamba, ahol két hetet töltöttünk workshopokat, fellépéseket tartva. Vendégszerepeltünk egy Bandgladesh koncerten a Pleek-ben rögzítettünk néhány közös ötletet melyeken folyamatosan dolgozunk amikor a két zenekar egy városban tartózkodik. A 2017-es Babel Soundon zenekarunk fellépett a Szimpla színpadon. Egy energikus és sok embert megmozgató koncertet adtunk ahol a Bandgladesh zenekarból Ania Brezinska vendégszerepelt velünk továbbá Pato Pianola és Hugo Jara a Golosa la Orquesta-ból akiket a 2017-es Babel Sound éjszakákba nyúló örömzenélésein ismertünk meg. A Chílei hasonlóan jó barátságot ápolunk mint a Bandgladesh zenekarral. Néhány tagjukkal közös fellépést tervezünk a 2018-as évben. Ezek a kapcsolatok nem jöhettek volna létre, ha nincsen Babel Sound. Ez a fesztivál egyedülálló a fesztiválok tekintetében, a zenekarok ellátásának színvonalában és sokoldalúságában. Mindezek mellett a Balatonpart közvetlen közelsége különleges, paradicsomi környezetet biztosít a zeneszeretőknek.

 

MediaWave – Komárom

Mediawave – facebook site

A Mediawave-en először 2017-ben játszottunk. A Monostori Erődbe néhány napra beköltöző filmesek, animátorok, zenészek, képzőművészek és a közönség egy nagy családot alkot. A hangulat és a helyszín remek táptalaja a különböző érdekes fúziók , alkotások, programok megvalósításának, különböző kultúrák megismerésének. Az előző év sikeres szereplése után a 2018-as évben zenekarunk komolyabb jelenléttel készül a rendezvényre. A mongol kultúra és népzene bemutatását énekesünk Chingele által a helyszínen készített mongol ételeinek kóstolója egészíti ki. A Mongol Asztal a fesztivál különböző napjain, más és más helyszíneken várja az érdeklődőket. Lehet csatlakozni hozzánk a Zenei Olvasztóműhelybe, ahol megtanulhattok néhány mongol népdalt. A fesztivál végén pedig együtt előadjuk ezeket a dalokat.

 

Painters Palace – Budapest

Painters Palace – facebook site

A Painters Palace -al való kapcsolatunk visszanyúlik 2015 novemberéig. Egy koncertünkön vettük észre, hogy a közönségben valaki elmélyülten rajzol a koncert alatt. Fel-felnéz a zenekarra majd vissza a papírra. Kezében ceruzával és radírral egész koncert alatt dolgozott…

Folytatás feltöltés alatt…

 

Kék Ló – Budapest

Kék Ló – facebook site

A Kék Ló Fashion Pub -ban 2016 tól játszunk, többnyire havi rendszerességgel. Nagyon megtetszett nekünk a pincében kialakított koncertterem, mely mérete miatt nagyon közel hozza a zenekart és a közönséget. A koncertjeinkre a korlátozott férőhely miatt belépőket kell váltani, azonban megvásárlásukkal esély van CD-ket és Digitális Album letöltéseket nyerni. Általában hamar megtelik a terem, így érdemes időben érkezni! A megszólalás akusztikusan akár kihangosítás nélkül is elfogadható, amennyiben kell a hely rendelkezik alap PA rendszerrel.

Folytatás feltöltés alatt…

Gare du Noord – Amsterdam

Gare du Noord – facebook site

Amsterdami látogatásunk alatt végig a  Gare du Noord vendégszeretetét élveztük. Részt vettünk a színpad építésében és az egyik első koncertet adtuk a hely történetében. A város északi részén található “garázs” különböző művészeti tevékenységeknek ad otthont. Festészet, ruhakészítés, különböző zenei workshopok, érdekes performance-ok vannak a palettán. Az ott eltöltöt két hét alatt Qingele torokének workshopot tartott, mongol népdalokat tanított és a mongol és kínai ízvilágot is volt alkalma bemutatni. A leg tartalmasabb nap számunkra az volt amikor egy egész napos szombati eseményben működtünk közre. A napot chalaparta workshop, torokének workshop, dokumentumfilm vetítés, különböző nemzetek ételei és italai tették izgalmassá. Este a Bandgladesh zenekarral együtt adtunk koncertet, majd szabad örömzenélés volt, ahol tovább fúzionált a két zenekar. Aztán újabb zenészek és hangszerek érkeztek, a zenélés reggelig tartott.

Folytatás feltöltés alatt…

 

BioforMe – Milan

Bioforme – facebook site

A BioforMe művészeti központ Milánó belvárosában található. A helyiségeket  a famegmunkálás különböző módszereivel készített műtárgyak, használati tárgyak színesítik, hozzájárulva a különleges, meleg atmoszférához.  A festészeten, a famegmunkáló workshopokon kívül koncerteket, előadásokat, kiállításokat szerveznek. A hely otthona a milánói HandPan (hangdrum) közösségnek, akiknek a meghívására játszottunk ott 2017 nyarán, Franciaország előtt. Jó hangosítással majdnem teltháznak játszottunk a belépőjegyes koncerten. A műsor végére mindenki táncolt, többször visszatapsoltak minket. A közönség távozása után az este nem ért véget. Yurek Sztekiel, a BioforMe alapítója francia pezsgőt és finomabbnál finomabb olasz borokat bontott a tiszteletünkre. Felajánlotta, hogy töltsük ott az éjszakát. Tartalmas beszélgetésel  és örömzenével hajnalig meg sem álltunk.

Joe’s Garage – Amsterdam

Joe’s Garage – facebook site

Joe’s Garage (Joe Garázsa) egy önkéntesek által fenntartott közösségi hely. Koncertek, workshopok szervezésével, közösségi konyhával, rászorulók támogatásával, ismeretterjesztéssel foglalkoznak Amsterdamban. Egyre kevesebb ilyen szociális alapon működő szórakozóhely van a városban, így igazán örültünk amikor meghívást kaptunk, hogy ott játszunk. Rendkívül jó ételeket ettünk, remek söröket ittunk és egy nagyon nyitott, szuper közönséggel ismerkedhettünk meg.

 

Ólommadár – Csíkszereda (Miercuera Ciuc)

Ólommadár – facebook site